Veelgestelde vragen

article_contact

Jij vraagt zich ongetwijfeld af hoe het eerste zwembadbezoek met jouw baby zal verlopen. Wat er ook gebeurt, het wordt vast en zeker een ervaring die jij nog lang zal bijblijven! Hieronder vindt jij alvast onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

Waarom zijn wateractiviteiten zo belangrijk?

Wateractiviteiten zijn uitstekend voor baby's, omdat ze hen waakzaam maken en de psychomotorische ontwikkeling bevorderen.

Na wat gewenning voelt jouw baby zich in zijn natuurlijke omgeving. Water creëert dan een gevoel van welzijn en vrijheid. Hij doet met plezier mee en ontspant zich. Zo wordt een zwempartijtje al gauw een heerlijk moment met z'n tweetjes!

Wat is de beste manier om mijn baby te doen wennen aan het zwembad?

Baby's voelen zich veiliger in kleine ruimtes. Ga dus eerst thuis met hem in een bad met veel water, zodat hij er geleidelijk aan kan wennen.

Het is altijd een goed idee om een badspeeltje van thuis mee te nemen: dat stelt jouw baby gerust. Houd de eerste bezoekjes aan het zwembad kort en blijf dan geleidelijk langer in het water – voor nog meer plezier!

Wat moet ik meenemen in mijn zwemtas?

  • De wegwerpzwembroekjes van Huggies® Little Swimmers® zijn onmisbaar! De antilekrandjes vermijden vervelende ongelukjes en de broekjes zwellen niet op in het water, in tegenstelling tot klassieke luiers.
  • Handdoeken: neem zeker een zachte handdoek mee waar jij jouw baby meteen in kunt wikkelen zodra jullie uit het water komen. Baby's kunnen immers snel kou vatten.
  • Badspeeltje: neem zijn favoriete badspeeltje mee, zo raakt hij sneller vertrouwd met zijn nieuwe omgeving.
  • Een tussendoortje: jouw kleine spruit zal zeker honger hebben na zo'n fysieke inspanning.
  • Luiers en doekjes om jouw baby te verschonen.
  • Schone kleren voor het geval dat ...
  • Een reisluierkussen.
  • Gaan jullie naar een openluchtzwembad, vermijd dan de uren wanneer de zon het felst schijnt en neem speciale babyzonnecrème mee, samen met een hoedje en een zonnebril.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn baby meenemen naar het zwembad? 

Dat hangt af van de minimumleeftijd die het zwembad van jouw keuze toepast. We raden echter aan om pas voor het eerst samen naar het zwembad te gaan als jouw baby tussen 3 en 6 maanden oud is en hij de tweede prik voor inentingen tegen difterie, tetanus, polio, kinkhoest, H.U.B. en pneumokokmeningitis al heeft gekregen.

Wat doe ik als mijn baby niet van water houdt?

Geen paniek! Misschien ligt het probleem zelfs niet bij het water …

Jouw baby vindt de zwembadomgeving waarschijnlijk wat vreemd … Of hij is wat overdonderd door het lawaai. Denk eraan om hem geleidelijk te laten kennismaken met het zwembad, op zijn ritme, zodat jullie er beiden plezier aan beleven.

Wat doe ik als mijn baby net op het potje leert gaan?

Zet jouw baby op het potje of het toilet net voor jij het zwembad binnengaat en als jij weer buitengaat. Er bestaan handige reispotjes die jij overal mee naartoe kunt meenemen, zodat het zindelijkheidsproces van jouw baby niet doorbroken wordt.

Waar moet ik vooral op letten bij het kiezen van een geschikt zwembad voor mij en mijn baby?

Informeer indien mogelijk eens bij andere mama's, die al naar het zwembad gaan met hun baby of kinderen.

Dit gezegd zijnde, is het belangrijk om volgende punten te controleren:

  • Hoelang duren de babyzwemuren? Maximaal 30 minuten in water van 32°C is ideaal!
  • Welke hygiënevoorschriften past het zwembad toe? Ga eerst eens alleen naar het zwembad en stel zelf vast welke normen gehanteerd worden. Moeten baby's verplicht een wegwerpzwembroekje dragen?

Welke liedjes of aftelrijmpjes kan ik zingen in het water?

Liedjes zijn ideaal om jouw baby te amuseren in het water en het zwemuurtje leuk te houden. Hieronder vindt jij alvast enkele liedjes en aftelrijmpjes rond het thema water. Jouw baby zal er weg van zijn!

Alle eendjes zwemmen in het water
Falderal de riere
Falderal de rare
Alle eendjes zwemmen in het water
Fal de ral de ral de ra!

Visje, visje in het water
Visje, visje in de kom
Visje, visje kan niet praten
Visje, visje draai je om!
Zwemmen op je buik
Zwemmen op je rug
Vlug naar de overkant
En dan weer terug!
We gaan zwemmen
We gaan zwemmen
We gaan zwemmen met z'n twee
We gaan zwemmen in de zee!

Swim Pants Thumb 1 - old

Onze wegwerpzwembroekjes

Huggies® Little Swimmers® zijn de #1 wegwerpzwemluiers in Nederland, ontworpen om in alle vrijheid te kunnen genieten van babyzwemmen!

Nu kopen
Swim Pants Thumb 2 - old