Kijk, ik zwem!

Article Holiday Swimming

Babyzwemmen op vakantie

Met je baby gaan zwemmen op vakantie kan een hele mooie ervaring zijn. De combinatie van een relaxte omgeving, de hulp van je partner en/of reisgenoten en de mogelijkheid om vaker te kunnen zwemmen maken het een ideale activiteit om te proberen.

Tien tips voor babyzwemmen op vakantie:

  1. Oefen eerst met je baby in bad en ga voordat je op vakantie gaat een paar keer naar een zwembad in de buurt zodat je baby al aan zwemmen gewend is.
  2. Ken de regels die in het zwembad gelden. Zeker wanneer je in het buitenland bent kunnen de regels nogal eens afwijken van de regels die je gewend bent. Controleer bijvoorbeeld of er speciale tijden voor babyzwemmen of kledingeisen zijn.
  3. Controleer de temperatuur van het water voordat je je kleintje mee het water in neemt. 32 graden celcius is de perfecte temperatuur voor baby's jonger dan zes maanden. 
  4. Kies de juiste zwemkleding: doe je kleintje altijd een zwemluier aan, zoals Huggies® Little Swimmers®, die hem of haar beschermt tegen ongelukjes in het water.
  5. Neem speelgoed mee voor in het water (bad) waar je baby aan gewend is om mee te zwemmen. Dit zal hem of haar helpen om sneller aan te kunnen passen aan de nieuwe omgeving.
  6. Je kunt leuke spelletjes met je kleintje spelen in het water, bijvoorbeeld samen bellen blazen in het water.
  7. Zorg dat jullie beide genoeg water drinken tijdens het zwemmen. Zeker in warmere landen moet je hier meer rekening mee houden. 
  8. Is het zwembad buiten? Blijf dan tijdens de meest warme uren van de dag uit het water en de zon.
  9. Gebruik altijd een zonnebrandcreme met een hoge SPF factor, zelfs wanneer je in het water gaat en de temperatuur niet zo warm lijkt. 
  10. Je baby laten zwemmen in open water (bijvoorbeeld in de zee) kan ook erg leuk zijn. Let er wel op dat strandwachters aanwezig zijn en het water rustig is.