In het water!

Article Swim Happy From Birth

Week 4 - Ik speel in het water!

Houd het niet te snel voor bekeken en blijf regelmatig naar het zwembad gaan. Het is een uitstekende activiteit voor jouw baby en het zal jullie goed doen om het huis eens uit te zijn.


Een bezoek aan het zwembad moet in het teken staan van plezier … Speel verstoppertje met jouw baby en zijn badspeeltje. Zet jouw baby met zijn gezicht naar jij toe, stap zachtjes achteruit en blaas belletjes op het wateroppervlak: jouw baby zal dit geweldig vinden!


Laat jouw baby zowel in als uit het water kleine sprongetjes maken … Hij zal gefascineerd zijn door het gespetter! Gaat jouw baby per ongeluk even kopje onder, blijf dan ontspannen kijken, zet een grote glimlach op en moedig hem flink aan: zo is hij meteen gerustgesteld.


Paardjerijden! Laat jouw baby paardjerijden op een drijfstaaf, terwijl jullie samen het zwembad rond wandelen en een liedje zingen – voor nog meer plezier!
Als jouw baby al rechtop kan zitten, kunt jij hem eens op de rand van het zwembad zetten en in het water laten springen, terwijl jij hem ondersteunt bij de oksels: het gespetter zal hem fascineren en hij zal niet weten wat hem overkomt!


Houd jouw baby altijd goed in het oog en dring niet aan als jij merkt dat hij moe of prikkelbaar wordt. Hoe ouder hij wordt, hoe meer hij durft en hoe meer hij aankan. Dan hoeft jij hem niet altijd te ondersteunen en kan hij andere dingen uitproberen!


Test de verschillende spelletjes en activiteiten uit en ontdek zo de favorieten van jouw baby, die jij regelmatig herhaalt tijdens het zwemuurtje. Zo eenvoudig is het dus!