In het water!

Article Hassle Free Swimming

Week 3 - Hopla! in het water!

Neem een korte, lauwe douche voor jij het zwembad in gaat en druk jouw baby tegen jij aan om hem gerust te stellen.


Houd jouw baby in de armen terwijl jij in het zwembad stapt. Stap zachtjes en geleidelijk in het water met jouw baby.


Forceer jouw baby niet en stel het zwempartijtje uit als hij echt bang is!
Als alles goed gaat, wiegt jij jouw baby tegen jij aan en beweegt jij zachtjes door het water, met de schouders in het water, de voeten stevig op de bodem en de knieën gebogen.


Doe zo gewoon mogelijk tegen jouw baby, praat tegen hem en moedig hem aan op een geruststellende, vrolijke toon. Glimlach en houd altijd oogcontact met jouw baby.


Herhaal wat jij thuis in bad hebt gedaan. Jouw baby herkent de bewegingen, hij kan zich oriënteren en het stelt hem gerust. Luister naar jouw baby en dring niet aan als jij ziet dat hij moe wordt. Ga uit het zwembad, neem een warme douche, droog jouw baby af en kleed hem weer aan.


Help jouw spruit vertrouwen te krijgen en verplaats hem zachtjes in water, door hem van voren naar achteren en van achteren naar voren te wiegen.


Amuseer hem met zijn favoriete badspeeltje: leg het wat verder in het water, zodat hij ernaar probeert te grijpen. Of nog: houd het boven zijn hoofd, zodat jouw baby de hemel kan zien! Sprenkel wat waterdruppels boven zijn hoofd en kijk hoe hij reageert! jij wordt vast beloond met een grijns!


Moedig jouw baby aan om zich vast te grijpen aan de drijfstaafjes of zwemplanken of zet hem op een drijfmat en wandel samen het zwembad rond – dat is nog leuker!

 

Week 4 - Ik speel in het water! >>