In het water!

article_baby_friendly_pool

Week 2 - Naar het zwembad!

Ga eerst en vooral op zoek naar een zwembad dat voldoet aan jouw behoeften. Vergeet niet om de temperatuur van het water te controleren: die moet 32°C bedragen. Ga na of het zwembad geschikt is voor een zwemuurtje met jouw baby. Vraag na wanneer er babyzwemuren zijn en vraag meteen ook vanaf welke leeftijd baby's worden toegelaten in het zwembad, los van het babyuurtje. Wilt jij jouw kind inschrijven voor een babyzwemuur, dan zult jij een medisch attest moeten voorleggen waaruit blijkt dat er geen contra-indicaties zijn én moet jouw baby alle inentingen hebben gekregen.


Ga eens een kijkje nemen in het zwembad en maak kennis met het personeel. Moet jij zelf een aankleedkussen meenemen? Hebt jij muntstukken of jetons nodig voor de kleedkamer? Hebt jij een badmuts nodig voor jij of jouw baby? Zie geen enkel detail over het hoofd: zo vermijdt jij onaangename verrassingen.
Maak jouw zwemtas de avond voordien al klaar. Vergeet de wegwerpzwembroekjes van Huggies® Little Swimmers® niet, naast gewone luiers, doekjes, hydraterende melk en handdoeken. En natuurlijk jouw eigen spullen!


Denk er altijd aan om een tussendoortje mee te nemen voor jouw baby, zoals een banaan of een potje yoghurt. Dat zal hij zeker kunnen gebruiken na zo’n fysieke inspanning! Opgelet: vaste voeding is pas aanbevolen voor baby’s vanaf 6 maanden.


Neem voldoende tijd voor een uitstapje naar het zwembad. Handige tip: trek jouw badpak thuis al aan, onder jouw gewone kleren – dat maakt het straks makkelijker in het zwembad. Maak in het zwembad eerst uzelf klaar en daarna jouw baby.

 

Week 3 - Hopla! in het water! >>